Шефът на СДВР Любомир Николов обяви първи резултати от проверкатаПредварителната

...
 Шефът на СДВР Любомир Николов обяви първи резултати от проверкатаПредварителната
Коментари Харесай

Трима полицаи са отстранени, а двама се разследват за превишени права

 
Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов разгласи първи резултати от инспекцията
Предварителната организация и защита

Има осъдени и отстранени служители на реда и формирани дисциплинарни производства от инспекциите във вътрешното министерство и Столичната полиция поради конфликтите на митинга против управлението на Българския футболен съюз предходната седмица. Това заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов на брифинг в Министерство на вътрешните работи.

Дисциплинарна инспекция е осъществена с негова заповед. От Столична дирекция на вътрешните работи показаха, че петима служители на реда са надвишили правата си, а от тях трима са отстранени - един пълководец на поделение и двама старши служители на реда. Срещу другите двама и още униформени инспекцията продължава, посочи Любомир Николов. Припомняме, че обект на инспекцията са и дейностите по предварителната организация и преценката на тактическите дейности на полицията по време на митинга. Включително и на наложената през годините процедура на първа линия при защитата на сходни митинги да бъдат служители на реда без особено съоръжение, които не са предпазени, а носят единствено жилетки “Антиконфликт ”.

Общо 38 лица бяха арестувани за вандалски прояви след митинга против БФС, а часове по-късно Любомир Николов съобщи: “Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имуществото в центъра на столицата. Ако не се бяхме намесили, щяха да пострадат доста почтени жертви, в това число и публицисти ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР